+381 65 2462700
Radni dani: 08:00 - 22:00 Subota: 08:00 - 18:00 Nedelja: Zatvoreno

Moja novogodišnja jelka i “božanstvene žene”

Uz Soft Jazz muziku koja lagano svira u prostoru, pišem ovo za sve divne, Božanstvene žene. Dok mi srce igra i treperim od radosti, koja dolazi iz mene, iz nekog prostora koji se rečima ne može opisati, kreću mi suze. Suze koje su drugačije od svih onih prethodnih, kroz koje je nekada izlazio bol, tuga, patnja, razočarenje, bes, ljutnja, nemoć. Ove sada suze, imaju boju blještave svetlosti i plamena, tople su, mirišu na novi početak, na radost i stvaraju osećaj sigurnosti, topline i slobode. Dok Soft Jazz muzika svira, čujem glas tih suza, čujem svoj glas, koji šapuće “Sada je tvoje vreme!” Iz mene izlazi glas vođen iz srca “Hvala, hvala, hvala…” I suze, Božanske suze sleću niz moje lice i ostavljaju trag budućnosti. Budućnost mi tog trenutka šalje poruku, koju ja prihvatam istog trenutka. Novogodišnja jelka-okiti jelku životom!

Tog magičnog dana odlazim da kupim još ukrasa za moju jelku. Obukla sam najudobniju garderobu za šetnju, i sa jednostavnom šnalom u kosi, po sunčanom decembarskom danu pošla u veliku avanturu, a saznaćete i zašto.

Ulazim u jednu lepu radnju i idem do izloga sa ukrasima koji blješte. Ne biram boje ni oblike, već uzimam po intuiciji nakite u ruku. Osluškujem, osećam šta mi srce i duša govore. Povezujem se sa magičnim dogadjajem iz ove Božanstvene 2017.g. Proživljavam ponovo taj trenutak, dok držim ukras u rukama. Uzimam tu predivnu snežnu kuglu. Uzimam sledeći ukras, drugi, treći, peti, deseti, dvadeseti. Na red dolazi i vrh za jelku. On mora biti poseban jer ga vezujem za današnji magičan dan, i on je ona jagodica na torti za celu ovu godinu. Presrećna i puna rodosti, plaćam ukrase koje mi ljubazna prodavačića pakuje u kesu i uzbudjena odlazim kući, sa tom kesom, punom, naizgled običnih ukrasa.

Ponosna ulazim u kuću, raspremam se, tuširam i u kućnoj haljini puštam Soft Jazz muziku. Počinjem da plešem i okrećem se u lakoći svog Božanstvenog postojanja. Lepršam kao balerina i pevušim, raspakujem ukrase po stolu i vadim stare ukrase, iz prašnjave zelene kutije. Hoću i njih da oživim i dam im dušu života. Gledam zelenu jelku koja stoji u ćošku dnevne sobe, doziva me, čeka. Uzimam crvenu veliku kuglu, držim je u ruci, dišem, povezujem se sa njom i javlja mi se trenutak, gde slike lete a srce igra od radosti. Trenutak kada sam donela odluku da se upustim u potpuno nepoznatu Zlatnu manifestaciju. Ah, srce zaigra od radosti. Kačim svoju veliku odluku na jelku-crvena velika kugla, koja blješti. Uzimam zeleni duguljasti visuljak, stavljam ga rukama na srce i kroz udah osećam miris jendog septembarskog jutra, na plaži. Hodam po pesku, dok mi vetar mrsi lokne, a šum talasa ispunjava celo moje biće. Ah, kakva čarolija! I ovaj ukras pronalazi svoje mesto na jelki. I tako dodje na red plava kugla, srebrna šišarka, druge kugle i kuglice, visuljci, figurice, andjelčići, ledenice…Svaki ukras nosi svoju priču, svoj trenutak, dogadjaj, tako bitan i važan za mene u godini koja prolazi. i na kraju je došao na red vrh za jelku. Tako poseban, jedinstven-danas, kada Novogodišnju jelku kitim ukrasima svog života, svog Božanstvenog života. Kraj !

Da li je kraj? Kraj ili početak? Okićena jelka, na izgled običnim šarenim ukrasima, kao i svaka druga. I prethodne godine jelka je bila slična. Liče! Ukrasi isti, samo dodato još novih, kao i svake godine. Da li su slične ili potpuno različite?
Stojim, gledam svoju Novogodišnju jelku koja sva blješti, šareni se, pršte emocije koje su pokrenute. Slike lete, dogadjaji se nižu jedan za drugim, osećaji, predivne emocije, čujem pesmu svog srca, svoje duše. Sve mi govori “Ja sam ljubav i svetlost”.

Moja Novogodišnja jelka je potpuno drugačija od bilo koje do sada. Nikada nije bila toliko lepa. Zrači Božanskom Energijom ljubavi, radosti, sreće, života, zahvalnosti, čarolije. Plešem, igram, okrećem se, smejem, kupam se u radosti!

Da li je to od Jazz muzike ili tuširanja, ili zbog jelke i novih ukrasa, zbog života…ne znam! Možda zbog toga što ja sada zaista jesam ljubav i svetlost!
TO BE LOVE & LIGHT