+381 65 2462700
Radni dani: 08:00 - 22:00 Subota: 08:00 - 18:00 Nedelja: Zatvoreno

ZVEZDANO NEBO NA BOGOJAVLJENSKU NOĆ

Sada je tačno 00,25 časova, datum 19.01.2018.g. Prošla je ponoć I već je novi dan, možda na izgled sasvim običan, kao I svaki drugi. Za mene je ovo najvažniji dan u životu, dan kada sam izabrala da dodjem na ovaj svet. Na današnji dan sam se pre 44 godine rodila. Ovaj dan je za mene Božanski dan, dan koji ja volim celim svojim bićem. Obožavam svoj rodjendan. Obožavam zvezdano nebo na Bogojavljensku noć. Svake godine na Bogojavljensku noć, izadjem napolje u svoje dvorište, gledam u nebo, zahvalim se Bogu na svim divnim stvarima u svom životu, I pomislim želju. Kažu da želja koju pomislimo u ponoć se ostvaruje, kada je izgovorimo gledajući u nebo, predivno zvezdano nebo. Bog se javi! Da li je ovo samo verovanje? Možda jeste, možda I nije, ko to zna! Ja VERUJEM! Ja to živim! Dok ovo pišem, obuzimaju me predivne emocije. Dok sam stajala I gledala u zvezdano nebo koje se polako menja, suze su mi tekle niz lice, one Božanske suze zahvalnosti za sve predivne trenutke u mom životu, za ljude koji su tu, za moju porodicu. Zahvalna sam sebi, zahvalna Bogu, zahvalna roditeljima, zahvalna svim mojim učiteljima, što sam krenula ovim Božanstvenim putem, da konačno upoznam sebe.

Pre 6 godina sam se upustila u avanturu da upoznam onu malu devojčicu u meni. Da otkrijem ko je ona, šta stvarno želi, u šta veruje, čega se plaši, koje su joj vrednosti važne u životu I gde želi da bude za 20 I više godina. Pre te odluke, prethodio je trenutak kada više nisam mogla da  nosim na ledjima teret prošlosti, teškog detinjstva, težinu teških emocija, breme majčinstva, ulogu supruge, ulogu žene preduzetnika I ćerke koja nije svima dovoljno dobra. Došao je trenutak  kada mi je saopšteno  da su šanse vrlo velike da za 6 meseci padnem u krevet, I postanem invalid teške kategorije. Moja kičma, ruke I noge nisu više mogle da nose toliki teret. Došao je trenutak kada sam morala  doneti najvažniju odluku u svom životu. Bila sam potpuno slomljena, kako fizički tako I mentalno. Došao je trenutak kada mi je život bio u opasnosti, bila sam na ivici života I smrti. Svi alarmi su se upalili, odzvanjalo je na sve strane, a najviše glas u mojoj glavi. Čula sam glas “Zar život nema više da mi ponudi od ovoga, zar ne zaslužujem više, zar je ovo život?” Tada sam “UMRLA”! Život je stao! Bio je kraj! KRAJ I POČETAK! Početak mog puta ka sebi!

Nisam znala ni ko sam ni zašto sam u opšte ovde, čemu moje postojanje. Nisam znala kako ću dalje, ni gde ću, samo sam znala da iz blata hoću da ustanem I izadjem iz mračnog tunela svog života. I tada više ništa na ovom svetu nije moglo da me zaustavi. Pojavila se iskra, onaj plamen u  mraku. Krenula sam ka toj maloj svetlosti, prateći glas svog srca koji je znao kuda me vodi. Pošla sam putem svetlosti, pomalo zbunjena, ne znajući ni tačno gde idem, ali sam znala da je to moj put. Na tom putu bilo je svega. Padala sam I ustajala, plakala I smejala se, bila tužna I srećna, bolelo je. Počela sam da učim da volim sebi, polako, korak po korak, kao malo nespretno dete, koje hoće da prohoda. Kad god sam pala, ja sam ponovo ustala, nekada brže a nekada sporije. Tako sam jednu po jednu stvar učila, otkrivala, uzpoznavala sebi I susretala se sa svojim strahovima, fobijama, sa raznim preprekama I izazovima. Ali nikad nisam odustala! ZAŠTO ? Zato što od sebe neću da odustanem, jedino od sebe nikad više neću odustati.

Danas vrlo dobro znam KO SAM, gde sam, gde želim da idem, šta moje srce stvarno želi. Danas, na svoj 44. rodjendan dišem punim plućima, živim svoju slobodu, kupam se u radosti I ljubavi I igram se kao malo dete. Danas sam JA podrška I ono svetlo, ona iskra ljudima koji su odlučili da krenu putem života kakakv žele. Tu sam da dajem ljubav, da primam ljubav, da širim ljubav I radost svuda oko sebe. Tu sam, svesnija nego ikada na svom životnom putovanju ljubavi, da zarazim sve ljude oko sebe I povedem ih putem svetlosti. Od radosti mi srce igra, Božanske suze teku. Kupam se u moru sopstvene ljubavi, ljubavi u meni I oko mene. Dišem! Letim! Pevam! Smejem se! Radujem! Volim! Živim!

Danas je moj divan dan-moj rodjendan! Ja sam Božije dete, rodjena na Bogojavljenje I moje prezima potvrdjuje da je Bog u meni I oko mene. Ponela sam davno prezime Bogosavljević, prezima čoveka koga volim. On je ljubav mog života, I beskrajno sam zahvalna što nas je Bog spojio I dao nam da živimo ljubav, već 27 godina.

Današnji dan, Bogojavljenje je čista ljubav I radujem se odlasku po vodicu, u crkvu, radujem se duvanju svećica, čestitkama, poklonima, ljudima koje volim. Radujem se životu, jer JA JESAM LJUBAV I SVETLOST.

TO BE LOVE & LIGHT !